نائب رئیس اتحادیه فروشــندگان لوازم خانگی شــیراز:

قیمت لوازم خانگی 200 درصد افزایش داشــته اســت

نائب رئیس اتحادیه فروشــندگان لوازم خانگی شــیراز گفت: از فروردین ســال 99 تا فروردین سال جاری قیمت لوازم خانگی 200 درصد افزایش داشــته اســت.

به گزارش پایگاه خبری «هومچی نیوز»،  نائب رئیس اتحادیه فروشــندگان لوازم خانگی شــیراز گفت: از فروردین ســال 99 تا فروردین سال جاری قیمت لوازم خانگی 200 درصد افزایش داشــته اســت.

در حالی که در چند سال گذشته با هدف حمایت از صنعت لوازم خانگی داخلی از واردات کالای خارجی به کشــور ممانعت شد اما در طول این ســال ها این صنعت نتوانست انتظار مصرف کننده را برآورده کند.

 بی‌کیفیتی برخی تولیدات داخلی لوازم خانگی  در کنار افزایش قیمت برخی از  این محصــولات  نشــان می‌دهد که این صنعت نتوانســته در طول این سال‌ها در بازار به هدفی که تعیین شده بود، دست یابد.

از ســال 97 و براساس ســند برنامه ششم توســعه واردات لوازم خانگی به کشور نیز ممنوع و به نوعی عرصه فعالیت برای تولیدکننده داخلی بیــش از پیش فراهم شــد.

درحالی که انتظار می‌رفت این صنعت در سال های اخیر با توجه به تشویق به تولید داخلی  ارتقاء یابد امــا در ادامه نه تنها کیفیــت محصولات خانگی ارتقــاء پیــدا نکرد بلکــه با همان شــرایط، دچار افزایش قیمت هم شد. در ابتدا همین ممنوعیت واردات لــوازم خانگی کافی بود که بســیاری از تولیدکنندگان داخلی با سوءاستفاده از این فرصت قیمت لوازم خانگی را افزایش دهند.

 

مشاهدات میدانی در بازار لوازم خانگی نشان می دهد که در این بازار به صورت سلیقه ای رفتار مــی شــود و افزایــش قیمت هــا ادامــه دارد و تولیدکننــدگان هــر بار اقدام بــه افزایش قیمت مــی‌کنند که این موضــوع در کنار قاچاق لوازم خانگــی، بازار این محصــول را همچنان بی‌ثبات نگه داشته است.

 

قیمت لوازم خانگی بدون ضابطه گران می شود

قیمت لوازم خانگی بدون ضابطه گران می شود

در این باره جمشــید اســدزاده، نایب رئیس اتحادیه فروشــندگان لوازم خانگی شــیراز می‌گوید: در حالی که ســازمان حمایت از حقوق مصرف کننده باید قیمت‌ها را تعیین کند  مشخص نیست بر چه مبنایی قیمت لوازم خانگی توسط تولیدکنندگان افزایش می یابد.

وی با بیان اینکه باید قیمت تمام شــده محصولات مشخص و شفاف باشــد، عنــوان می کند: هیــچ ضابطــه ای در این زمینه وجــود ندارد و تولیدکنندگان لوازم خانگی به شدت قیمت محصولات را افزایش می دهند.

اسدزاده ادامه می‌دهد: این درحالی است که باید برای قیمت گذاری ضابطه‌ای باشد اما می بینیم که تولید کنندگان دلبخواهانه قیمت‌هارا افزایش می دهند و از هیچ اصلی در قیمت گذاری پیروی نمی‌شود.

 

 افزایش 200درصدی محصولات لوازم خانگی طی یک‌سال

 افزایش 200درصدی محصولات لوازم خانگی

نائب رئیس اتحادیه فروشــندگان لوازم خانگی شــیراز با بیان اینکه از فروردین ســال 99 تا فروردین سال  جاری قیمت لوازم خانگی 200 درصد افزایش داشــته اســت، بیان می کند: به عنوان مثال قیمت یخچال فریز تولید داخل ،فروردین ماه سال گذشته با قیمت 3 میلیون و 800 هزارتومــان عرضه می شــد اما امسال و  در فروردین ســال جاری 9 میلیون و800 هزار تومان قیمت گذاری شده است.

به گفته اســدزاده قیمت ها در بازار لوازم خانگی نشــان می‌دهد که در واقع حمایتی از مصرف کننده نمی شود و تولید کننده نرخ محصولات را تعییــن می کند.

وی ادامه می دهد: تولید کننده داخلی تا مســئله‌ای پیش بیاید قیمت‌ها را افزایش می دهد و اگر امکان صادرات باشــد ضمن اینکــه محصول را صادر می کند قیمت همان محصــول را در بازار داخل افزایش می دهد.

اسدزاده با اشاره به اینکه با وجود ممنوعیت واردات لوازم خانگی، بخشی از این محصولات از جنوب اســتان فارس و به صورت قاچاق وارد می شــود، ابراز می کند: وضع کالای قاچاق مشخص است اما به نظر می رسد مشکلات بیشتر مربوط به  تولیدات  داخلی باشد.

 

عـدم شـفافیت و ممانعـت از درج قیمت محصـولات لوازم خانگی

قیمت محصـولات لوازم خانگی

بازار آشــفته لوازم خانگی درحالی اســت که بنا بود تولیدکنندگان لوازم خانگی از اول بهمن ماه قیمت تولیدکننده را بر روی محصولات خود درج کنند تا از این طریق قیمت گذاری در این کالا منطقی شود و مانع از سردرگمی مصرف کنندگان و گران فروشی ها شود.

اما مقاومت تولیدکنندگان در اجرای این مصوبه باعث شــده هنوز این موضوع اجرایی نشــود و حتی پیشنهاد درج قیمت به روی لوازم خانگی با تغییراتی نیز روبه رو شود به نحوی که تولید کنندگان پیشنهاداتی را برای تغییر در اجرای طرح به سازمان حمایت اعلام کرده اند که براساس آن قیم‌تها در مراکز توزیعی در معرض دید مصرف کننده قرار می گیرد. از سوی دیگر عدم شفافیت در بازار لوازم خانگی منجر به گلایه شاغلان این حوزه هم شده است.

ثابت قدم از فروشندگان لوازم خانگی در شیراز می گوید: زمانی که واردات کالای خارجی ممنوع شــد، شاهد عرضه بیشتر تولیدات داخلی در بازار بودیم و با وجود اینکه مردم و فروشندگان از کالاهای داخلی حمایت کردند اما تولید کنندگان در این عرصه همراهی خوبی نداشتند.

وی ادامــه مــی دهد: درحالــی تولیدات داخلی از نظــر کیفیت هیچ گونه تغییری نداشــته اســت که خریــدار باید برای خرید کالایی مشــابه هزینه بیشــتری نســبت به قیمت مــاه قبل پرداخت کنــد و این موضــوع منجر به نارضایتی و بی میلی نســبت به کالاهــای تولید داخل می شود.

ثابــت قدم می گوید: بنابراین  بســیاری ترجیح می دهند کالای خارجی قاچاق را خریداری کنند که این هم نتیجه عملکرد نامناســب تولیدکننــدگان و عدم حمایت از حقوق مصرف کننده است.

فزایش قیمت لــوازم خانگی تولیــد داخل در کنــار ممنوعیت واردات و افزایش روند قاچاق لوازم خانگی نشــان دهنده ضرورت اتخاذ سیاســتی روشــن در این صنعت اســت. روندی که ضمن ایجــاد بســتر لازم برای حمایــت از صنعتگــر داخلی بتواند بــا تخلفاتی همچــون افزایــش قیمت‌هــای بــی ضابطــه برخــورد و از ورود کالای بی کیفیت به بازار خودداری کند./ایلنا

انتهای پیام/

لینک کوتاه خبر: https://homechinews.com/?p=614
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه